Διαγωνισμός φωτογραφίας: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη: Στόχος μας κάθε μέρα!»

Με αφορμή τη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης, το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Εurope Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct Piraeus συνδιοργανώσανδιαγωνισμό φωτογραφίας θέμα: «Η Βιώσιμη Ανάπτυξη: Στόχος μας κάθε μέρα!».

 

Στον διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος οι λάτρεις της φωτογραφίας και οι υπέρμαχοι της βιωσιμότητας! Τα απαραίτητα εφόδια είναι μία φωτογραφική μηχανή ή ένα κινητό τηλέφωνο και πολύ φαντασία!

 

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε κατοίκους της Αττικής και στόχος του είναι oι φωτογραφίες να αποτυπώσουν το πώς αντιλαμβάνονται την καθημερινότητά τους οι πολίτες της, με βάση τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης και να προτείνουν λύσεις.

Επίσης, οι διαγωνιζόμενοι/ες θα κληθούν να υποβάλλουν προτάσεις για το πώς θα ήθελαν να αλλάξει η γειτονιά στην οποία ζουν, προκειμένου αυτή να γίνει πιο βιώσιμη. Θα ανεβάσουν τις προτάσεις τους και στην πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης: https://futureu.europa.eu/?locale=el.

 

 

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών είναι:

 1. Μηδενική φτώχεια
 2. Μηδενική πείνα
 3. Καλή υγεία και ευημερία
 4. Ποιοτική εκπαίδευση
 5. Ισότητα των φύλων
 6. Καθαρό νερό και αποχέτευση
 7. Φθηνή και καθαρή ενέργεια
 8. Αξιοπρεπής εργασία και οικονομική ανάπτυξη
 9. Βιομηχανία, καινοτομία και υποδομές
 10. Λιγότερες ανισότητες
 11. Βιώσιμες πόλεις και κοινότητες
 12. Υπεύθυνη κατανάλωση και παραγωγή
 13. Δράση για το κλίμα
 14. Ζωή στο νερό
 15. Ζωή στη στεριά
 16. Ειρήνη, δικαιοσύνη και ισχυροί θεσμοί
 17. Συνεργασία για τους στόχους

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους Στόχους της Βιώσιμης Ανάπτυξης, πατήστε τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.

 

Διαδικασία υποβολής

Οι διαγωνιζόμενοι/νες μπορούν να υποβάλουν τις φωτογραφίες τους – ασπρόμαυρες ή έγχρωμες- έως τις 21 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 23:00 στην ηλεκτρονική φόρμα που θα βρουν πατώντας εδώ.

Οι φωτογραφίες που θα υποβληθούν θα πρέπει να έχουν τη μορφή JPEG και το σχετικό αρχείο να φέρει το επίθετο του/της διαγωνιζόμενου/ης (παράδειγμα: amalia-oikonomou.jpg). Η  φωτογραφία θα πρέπει επίσης να συνοδεύεται και από μια μικρή περιγραφή (50 έως 150 λέξεις) για το τι θα ήθελε ο διαγωνιζόμενος/η να αλλάξει στη γειτονιά του/της, έτσι ώστε αυτή να γίνει πιο βιώσιμη. Η περιγραφή θα πρέπει να ανέβει και στην πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης: https://futureu.europa.eu/?locale=el.

 

Ανάδειξη νικητή

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής των φωτογραφιών, όλες οι φωτογραφίες που έχουν σταλεί θα ανέβουν στις σελίδες των τριών κέντρων συνδιοργανωτών στο Facebook σε άλμπουμ με την ονομασία «EDs Αττικής και Πειραιά: Διαγωνισμός Φωτογραφίας 2021», την 1η Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00.

Εκεί οι επισκέπτες θα έχουν την δυνατότητα να «ψηφίσουν» την αγαπημένη τους φωτογραφία, στις σελίδες των συνδιοργανωτών, στις σελίδες των συνδιοργανωτών, που είναι οι ακόλουθες:

Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από την 1η Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, (ανάρτηση των φωτογραφιών στο Facebook) έως και τις 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00. Οι νικητές θα ανακοινωθούν την επόμενη μέρα, στις 16 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00.

Η φωτογραφία που θα συγκεντρώσει τις περισσότερες κοινοποιήσεις (shares), αθροιστικά και από τις 3 σελίδες των συνδιοργανωτών, θα είναι και η νικήτρια του διαγωνισμού και θα κερδίσει μια δωροεπιταγή για είδη τεχνολογίας, αξίας 300 ευρώ!

Επίσης, ο/η νικητής/ρια θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει για τη φωτογραφία του και τι θα ήθελε να αλλάξει στην γειτονιά του στο Κανάλι Ένα 90.4 του Δήμου Πειραιά!

Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους συνδιοργανωτές της δράσης:

Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής τηλεφωνικά στο 210 7257 110 ή στο europe.direct@eliamep.gr.

Europe Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ τηλεφωνικά στο 210 36 08 093 ή στο europedirect_attica@praxinetwork.gr.

Europe Direct Piraeus τηλεφωνικά στο 210 41 43 313  ή στο europedirect@piraeus.gov.gr.

 

Όροι του διαγωνισμού:

- Στο διαγωνισμό μπορούν να λάβουν μέρος άτομα άνω των 18 ετών.

- Κάθε συμμετέχων/ουσα μπορεί να στείλει από μία φωτογραφία.

- Η φωτογραφία, μαζί με το συνοδευτικό κείμενο θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των συν διοργανωτών στο Facebook:

Μαζί με τη φωτογραφία και το συνοδευτικό κείμενο, θα δημοσιευθεί και το όνομα και επώνυμο του δημιουργού, εκτός και αν επιθυμεί να μείνει ανώνυμος.

- Μαζί με τη φωτογραφία, ο/η διαγωνιζόμενος/η θα πρέπει απαραίτητα να στείλει και την πρότασή του/της για το τι θα ήθελα ο/η διαγωνιζόμενος/η να αλλάξει στη γειτονιά του, έτσι ώστε να γίνει πιο βιώσιμη. Η πρόταση αυτή θα πρέπει να έχει αναρτηθεί και στην πλατφόρμα της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης: https://futureu.europa.eu/?locale=el. Αν ο/η διαγωνιζόμενος/η αποστείλει μονάχα τη φωτογραφία ή μόνο το κείμενο, αποκλείεται αυτόματα από το διαγωνισμό.

- Οι φωτογραφίες πρέπει να είναι σε μορφή JPEG, με τη μεγάλη πλευρά μέχρι 1920 pixels, στα 300 dpi. Το μέγεθος δεν πρέπει να ξεπερνά τα 4 ΜΒ.

- Αν απεικονίζονται πρόσωπα στη φωτογραφία, ο/η φωτογράφος θα πρέπει να έχει την έγγραφη συναίνεση των απεικονιζόμενων. (σε αυτήν την περίπτωση μαζί με τη φωτογραφία καλείστε να αποστείλετε ξεχωριστά την γραπτή, ενυπόγραφη συγκατάθεση όσων απεικονίζονται στη φωτογραφία. Την σχετική αίτηση μπορείτε να βρείτε εδώ.)

- Οι φωτογραφίες που θα αναρτώνται πρέπει να ανήκουν αποκλειστικά στον/ην αποστολέα-συμμετέχοντα/ουσα και να μην καταπατούν διατάξεις περί πνευματικής ιδιοκτησίας. Όσοι/ες αποστείλουν φωτογραφίες διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα των έργων τους. Ωστόσο, οι συμμετέχοντες/ουσες θα πρέπει να συμφωνούν με τους νομικούς όρους που διέπουν την ανάρτηση υλικού στο Facebook. (https://www.facebook.com/terms.php). Επίσης, λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες αποδέχονται την αναπαραγωγή και χρήση των φωτογραφιών σας από τους συνδιοργανωτές του διαγωνισμού.

- Επιτρέπεται η χρήση φίλτρων, που υπάρχουν διαθέσιμα στα apps ή στις φωτογραφικές μηχανές, ωστόσο ειδικά εφέ, φωτογραφίες που έχουν παραχθεί σε υπολογιστή, καθώς και έντονη επεξεργασία φωτογραφιών πρέπει να αποφεύγονται.

- Φωτογραφίες που περιλαμβάνουν υβριστικά σχόλια ή εικόνες που προσβάλλουν την δημόσια αιδώ ή προκαλούν αποστροφή θα αποκλείονται αυτόματα από το διαγωνισμό.

- Διαγωνιζόμενοι/ες που χρησιμοποιούν αθέμιτα μέσα για να κερδίσουν, όπως τη χρήση bot για τη δημιουργία ψεύτικων λογαριασμών στο Facebook ή/και κάνουν φραστικές και άλλες επιθέσεις σε άλλους/ες διαγωνιζόμενους/ες, θα αποκλείονται αυτόματα από το διαγωνισμό.

- Σε περίπτωση ισοβαθμίας, το έπαθλο θα μοιραστεί ισάριθμα στους/στις διαγωνιζόμενους/ες που έχουν συγκεντρώσει την ίδια βαθμολογία.

- Οι διοργανωτές/τριες δεν φέρουν ουδεμία ευθύνη για οποιοδήποτε ατύχημα, απώλεια, άμεση ή έμμεση ζημία προκληθεί σε συμμετέχοντα/ουσα ή/και σε τρίτους στο πλαίσιο της συμμετοχής του/της στο διαγωνισμό.

- Οι συνδιοργανωτές του διαγωνισμού έχουν το δικαίωμα να διατηρήσουν τα προσωπικά δεδομένα (όνομα, επώνυμο, φωτογραφίες, προτάσεις για αλλαγή), έως και τον απολογισμό της τρέχουσας γενιάς των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct. Μετά το πέρας της περιόδου, θα διαγραφθούν αυτόματα.

 

Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Ο Δήμος Πειραιά, το Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας αποτελούν τους Από Κοινού Υπεύθυνους Επεξεργασίας για τη διοργάνωση του Διαγωνισμού Φωτογραφίας. Συλλέγουμε τα προσωπικά δεδομένα σας (όνομα, επώνυμο, στοιχεία επικοινωνίας (e-mail, τηλέφωνο), φωτογραφία και προτάσεις) από εσάς και θα τα επεξεργαστούμε για τον σκοπό της διοργάνωσης του Διαγωνισμού Φωτογραφίας και της επικοινωνίας μας στο πλαίσιο αυτού. Νομική βάση επεξεργασίας αποτελεί η εκτέλεση της άτυπης σύμβασης μεταξύ μας για τη συμμετοχή σας στο Διαγωνισμό Φωτογραφίας.

Τα προσωπικά δεδομένα σας πρόκειται να χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες διοργάνωσης του Διαγωνισμού και δε διαβιβάζονται ούτε κοινοποιούνται σε τρίτους πέραν των από Κοινού Υπεύθυνων Επεξεργασίας.

Στο πλαίσιο αυτό, τα προσωπικά δεδομένα θα διατηρηθούν για όσο διάστημα είναι απαραίτητο για το σκοπό για τον οποίο συλλέγονται, ήτοι για την ολοκλήρωση του Διαγωνισμού Φωτογραφίας, την απονομή των επάθλων, τις ορισθείσες από εσάς εκδηλώσεις των νικητών μετά την απονομή και τον απολογισμό της πενταετούς λειτουργίας των Κέντρων Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης που φιλοξενούνται στο Δήμο Πειραιά, στο Ελληνικό Ίδρυμα Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΛΙΑΜΕΠ) και στο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.  Έπειτα θα διαγραφούν.

Ο Διαγωνισμός θα διεξαχθεί με πλήρη συμμόρφωση στον Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR-2016/679/ΕΕ) και κάθε σχετική ρύθμιση του εθνικού δικαίου και έχουμε λάβει τα σχετικά κατάλληλα τεχνικά και οργανωτικά μέτρα ασφαλείας των προσωπικών σας δεδομένων.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι με βάση τον ως άνω Κανονισμό έχετε δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, επικαιροποίησης, φορητότητας ή ακόμα και διαγραφής των ως άνω  προσωπικών δεδομένων σας. Επίσης, έχετε δικαίωμα υποβολής καταγγελίας στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα https://www.dpa.gr/.

Για την άσκηση των δικαιωμάτων σας μπορείτε να αποστείλετε το αίτημά σας επικοινωνώντας με τους διοργανωτές του Διαγωνισμού στο email: europe.direct@eliamep.gr , europedirect_attica@praxinetwork.gr και europedirect@piraeus.gov.gr . Θα απαντήσουμε σε συγκεκριμένο αίτημά σας μέσα σε χρονικό περιθώριο ενός μήνα από τη λήψη του, αφού σας ταυτοποιήσουμε ζητώντας σας κατάλληλα αποδεικτικά έγγραφα.

-Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό οι συμμετέχοντες/ουσες αποδέχονται τους παραπάνω όρους συμμετοχής.

Η φωτογραφία που θα έχει τις περισσότερες κοινοποιήσεις (shares) από 1η Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00 μέχρι 15 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 13:00, οπότε και θα τελειώσει η διαδικασία καταμέτρησης, θα είναι η νικήτρια και θα ανακοινωθεί αυτό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των συνδιοργανωτών στις 16 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 10:00.

 

Ποιοι είμαστε

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ Αττικής, το Εurope Direct Αττικής-Δίκτυο ΠΡΑΞΗ και το Europe Direct Piraeus είναι μέλη του δικτύου Europe Direct στην Ελλάδα, το οποίο με τη σειρά του ανήκει σε μια πανευρωπαϊκή οικογένεια κέντρων. Τα κέντρα αυτά καθιστούν την Ευρώπη προσιτή στους πολίτες επιτόπου και τους δίνουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε συζητήσεις για το μέλλον της ΕΕ. Υπεύθυνη για τη διαχείριση του δικτύου είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας με ερωτήσεις σχετικά με τις πολιτικές, τα προγράμματα και τις προτεραιότητες της ΕΕ και να συμμετάσχετε σε εκδηλώσεις για το μέλλον της ΕΕ.

Επισκεπτόμαστε επίσης σχολεία, όπου πραγματοποιούμε παρουσιάσεις, διεξάγουμε συζητήσεις σχετικά με την ΕΕ και παρέχουμε επίσημες εκδόσεις.

Όλες οι υπηρεσίες μας παρέχονται δωρεάν για τους συμμετέχοντες πολίτες.

Σημειώνεται ότι δεν μπορούμε να προσφέρουμε νομικές συμβουλές ή να ερμηνεύσουμε τη νομοθεσία της ΕΕ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα κέντρα στα κράτη μέλη της ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, κάντε κλικ εδώ.

 

Συνοδευτικά έγγραφα του Διαγωνισμού Φωτογραφίας


Δήλωση συναίνεσης

Όροι διαγωνισμού