Η Φωνή των Πολιτών

 


Στο πλαίσιο του Συνεδρίου για το Μέλλον της Ευρώπης, το JRC, σε συνεργασία με την ομάδα Foresight στην Προεδρία της Κυβέρνησης, και την Έδρα UNESCO on Futures Research, εξερευνά τα εναλλακτικά μέλλοντα της Ευρώπης και χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.


Η ζωή στην εποχή των παππούδων σας ήταν πολύ διαφορετική. Μπορείτε να εντοπίσετε αρκετές διαφορές μεταξύ του τότε και του τώρα. Ομοίως, σε 20 χρόνια, η ζωή πιθανόν θα είναι εξίσου πολύ διαφορετική. Φανταστείτε πώς θα μπορούσε να είναι –διαφορετικό αλλά και καλύτερο– για εσάς και την κοινότητα σας.
Φανταστείτε, λοιπόν, πως βρίσκεστε τώρα στο 2040. Πώς θα θέλατε να είναι αυτό το μέλλον; Επιλέξτε ένα συγκεκριμένο θέμα ή ζήτημα που είναι σημαντικό για εσάς και το οποίο θα θέλατε να αλλάξει ή να βελτιωθεί. Περιγράψτε αυτό το καλύτερο μέλλον. Πώς θα ήταν;

Γράψτε την ιστορία σας

Δείτε τα αποτελέσματα της έρευνας  εδώ 


Ιστορίες από το μέλλον


Ο ένας... για τον άλλον

Το μέλλον που φαντάζομαι έχει ως επίκεντρό του τον άνθρωπο. Πιο συγκεκριμένα, το 2040 δε θα ήθελα να υπάρχει ούτε ένας άνθρωπος στον πλανήτη που να πεινάει. Μάλιστα, θα ήθελα όλα τα κράτη όλων των ηπείρων να επιτρέπουν σε όλους τους ανθρώπους να έχουν δωρεάν παιδεία και ιατρική περίθαλψη. Σημαντικά αγαθά όπως αυτά που αναφέρθηκαν είναι αναγκαία για κάθε ανθρώπινη ύπαρξη και δε θα έπρεπε να εξευτελίζονται με μια οποιαδήποτε χρηματική αποζημίωση. Μ' αυτόν τον τρόπο ο κόσμος θα αναθεωρήσει τις αρχές και τις αξίες του και θα επικεντρωθεί στην αυτοβελτίωσή του ζώντας σε έναν κόσμο ίσης μεταχείρισης για όλους. Επίσης, φαντάζομαι έναν κόσμο ενωμένο με κοινούς στόχους και ίδια πορεία, χωρίς την υπεράσπιση υποτιθέμενων συνόρων, χωρίς πολέμους και συγκρούσεις. Φαντάζομαι ένα κόσμο γεμάτο αγάπη και ελπίδα. Με πράξεις και όχι λόγια. 

Creative production

Έτος 2040. Η εξέλιξη των τεχνολογιών του VR, του AR και του 4D printing και η σημαντική μείωση του κόστους τους, ανοίγουν τον δρόμο για τη δημιουργία οικοτεχνιών νέας γενιάς. Η δημιουργική βιομηχανία κατ' οίκον ανθίζει. Εκατομμύρια πρότζεκτ δημιουργίας αντικειμένων -από εξατομικευμένο και κατά παραγγελία εξοπλισμό καθημερινής χρήσης μέχρι immersive έργα τέχνης- βρίσκονται σε εξέλιξη στα σπίτια από άτομα ή ομάδες ανθρώπων. Τα αντικείμενα που παράγονται διατίθενται μέσω marketplaces νέας γενιάς, ενώ ο καταναλωτής μπορεί να παρέμβει στην παραγωγή τους και να τα παραμετροποιήσει ακόμα και κατά το στάδιο της δημιουργίας, μέσα από μια διαδικασία δυναμικής αλληλεπίδρασης με το προϊόν και τον ψηφιακό βοηθό του κατασκευαστή: έναν αλγόριθμο τεχνητής νοημοσύνης ικανό να  αξιολογεί και να διαχειρίζεται νέα αιτήματα και να μαθαίνει μόνος του για τις ιδιαιτερότητες των υποψήφιων αγοραστών.  Τα πρότζεκτ αυτά δημιουργούν νέο εισόδημα, ενώ το χαμηλό κόστος παραγωγής επιτρέπει την πρόσβαση περισσότερων ανθρώπων στην παραγωγική διαδικασία. Ταυτόχρονα, το γεγονός ότι η παραγωγή διαχέεται σε πολλούς διαφορετικούς χώρους επιτρέπει την προμήθεια προϊόντων και υπηρεσιών σε πολύ μικρή ακτίνα από το σπίτι του καταναλωτή, γεγονός που συρρικνώνει το κόστος και το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των μεταφορών. Παράλληλα, δημιουργούνται νέες μορφές τέχνης, με έργα που αλληλεπιδρούν με τον θεατή και μεταλλάσσονται, ενώ θεσμοθετείται ένας νέος κώδικας ηθικής για την προστασία των χρηστών immersive περιβάλλοντων από το ενδεχόμενο καθολικής βύθισης σε εικονικούς κόσμους.

Metaverses of happiness

Metaverses, virtual communities, long meaningfull conversations, no transport, infinite hapiness, through people. Little need for money. Art, literature, wisdom, love.

Διαβίωση με αξιοπρέπεια.

Η ασφαλης διαβίωση όλων των ανθρώπων με αξιοπρέπεια και δικαιοσυνη. 

Απρόβλεπτο

Η εξάλειψη της φτώχειας σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το προσφυγικό ζήτημα στην Ελλάδα

Το προσφυγικό είναι ένα από τα μεγαλύτερα ζητήματα στην Ελλάδα σήμερα. Θα ήταν ιδανικό αν το 2040 οι πρόσφυγες μπορούσαν να γίνουν μέρος της κοινωνίας, να μη ζούσαν στο περιθώριο όπως συμβαίνει σήμερα και να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές που στοιχίζουν τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο.

Με καύσιμο το νερό💧

Από τα μεγαλύτερα ζητήματα του 21ου αιώνα είναι η ρύπανση του περιβάλλοντος και του αέρα από τα καύσιμα των μηχανοκίνητων μέσων. Από ΙΧ μέχρι αεροπλάνα κτλ.  Ένα ιδανικό σενάριο θα ήταν στα επόμενα 20 χρόνια να χρησιμοποιείται ως απόλυτο καύσιμο το νερό ή έστω ένα καύσιμο το μεγαλύτερο μέρος του οποίου να αποτελείται από νερό. 💦

Our future in a nutshell

Να είμαστε σε έναν κόσμο με μηδενικές εκπομπές ρύπων όλων των μέσων μεταφοράς. Εργοστασιακό φαγητό. Ο ΟΗΕ να είναι ένας πραγματικός Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών, ώστε να λυθούν τα διακρατικό ζητήματα μεταξύ χωρών που βρίσκονται σε συνεχής πολέμους. Διαχείριση και χρησιμοποίηση όλων των πιθανών ενεργειακών πόρων του πλανήτη ώστε να γίνουμε πολιτισμός τύπου 1.

Πολίτες εν δράσει

Είναι Τρίτη απόγευμα και όλοι έχουν μαζευτεί στη βιβλιοθήκη του χωριού. Οι μικροί παίζουν ανέμελα στην αίθουσα χαλάρωσης ενώ οι υπόλοιποι κάτοικοι ξεκινούν τις συζητησεις. Οι νέοι συνεχίζουν να καταγράφουν τις προτάσεις τους για αξιοποίηση των θερμών πηγών ενώ οι μεγαλύτεροι ασχολούνται με τα θέματα καθαριότητας και ζητήματα που σχετίζονται Μέντη λειτουργία του δημοτικού σχολείου της κοινότητας. Οι συζητησεις πολύωρες αλλα αποτελεσματικές . Οι προτάσεις καταγράφηκαν, συζητήθηκαν με τον κρατικό διοικητή της περιοχής και εγκρίθηκαν αμέσως . Από αύριο οι κάτοικοι που ανέλαβαν την υλοποίηση των συγκεκριμένων έργων αναλαμβάνουν δουλειά.  Οι κάτοικοι του χωριού σχεδιάζουν κ υλοποιούν βάσει των αναγκών τους ενώ οι γραφειοκρατικές καθυστερήσεις ξεπερνιούνται με την άμεση δραστηριοποίηση της κοινότητας

Κοινωνικη Ενδυνάμωση

Ο τομέας ο οποίος θα ήθελα να βελτιωθεί στο μέλλον είναι η κοινωνική πρόνοια και η κοινωνική συνύπαρξη μεταξύ των πολιτών με στόχο την συλλογική ευημερία. Ο κόσμος θα έχει αποκτήσει ενσυναίσθηση για το διπλανο τουκαι θα έχει πολεμήσει προκαταλήψεις και ανισότητες. Η πολιτεία θα έχει επενδύσει στους πολίτες της ώστε να ενδυναμώσει τη κοινωνικη συνείδηση, με στόχο την ωρίμανση της Δημοκρατίας.

Ενσυναίσθηση

Ένα καλύτερο μέλλον από άποψη συμβίωσης και συναναστροφής μέσα στην κοινωνία. Με αλληλοβοήθεια, κατανόηση κινήτρων, αποδοχή των διαφορετικών, καλοσύνη. Όχι εργαλειακότητα, ναρκισσισμό και μισανθρωπία. Αγάπη για τους συναθρώπους και την κοινωνία ευρύτερα 

Η πολλοστή διακήρυξη του τέλους της εργασίας

Η μόνιμη ανεργία των προηγούμενων δεκαετιών αντιμετωπίζεται επιτέλους με τον πλέον εύλογο τρόπο. Μείωση του χρόνου εργασίας σε δύο ή τρεις ώρες την ημέρα ή, εναλλακτικά, σποραδικές συστάδες πυκνής, συνεχούς εργασίας διαδέχονται μεγάλα διαστήματα ανάπαυλας, όπου τα άτομα προσδιορίζονται ως καλλιτέχνες των μεγάλων ή των μικρών, καθημερινών τεχνών. Η ανισοβαρής πλάστιγγα μεταξύ εργασίας και σχόλης γέρνει επιτέλους από την άλλη πλευρά. Ή μάλλον, ο δυϊσμός αίρεται. Προϋποθέσεις αυτής της αλά Bellamy και αλά Morris μεικτής ουτοπικής εικασίας βρίσκονται στις υποσχέσεις της νέας τεχνολογικής επανάστασης, κυριότερα όμως εδράζουν σε σαρρωτικές κοινωνικές αλλαγές. Το εφικτό και το αναγκαίο...

Ένα ρομαντικό μέλλον

Φαντάζομαι ένα διεθνές περιβάλλον που δεν θα πλήττεται από ιούς και προβλήματα υγείας. Οι άνθρωποι δεν θα χάνουν την ζωή τους ούτε θα φοβούνται μην την χάσουν από πανδημίες.Σε οικονομικό επίπεδο ελπίζω στην ανάκαμψη της οικονομίας , σε ένα ικανοποιητικό βιοτικό επίπεδο για το μεγαλύτερο μέρος τους πληθυσμού με δωρεάν και ενεργή υγεία, παιδεία, δικαιοσύνη, ψυχαγωγία, δραστηριότητες, αθληση.Στον εργασιακό τομέα, φαντάζομαι περισσότερες ευκαιρίες σε νέους ανθρώπους, πιο ανεβασμένο μισθό αρκετό για όλες τις δραστηριότητες των ατόμων χωρίς στερήσεις. Σε κοινωνικό επίπεδο, φαντάζομαι την πραγματική ισότητα των δύο φύλων, την αποδοχή όλων των μειονοτήτων και την κατάρριψη του ρατσισμού. Να μην υπάρχουν αμέτρητες καταγγελίες βίας και bullying οποιαδήποτε μορφής.Να πάψουν οι γυναικοκτονιες, οι αυτοκτονίες και να μειωθούν τα ποσοστά κατάθλιψης και ψυχικών διαταραχών.Σε ατομικό επίπεδο, στόχος όλων να είναι η αυτοβελτίωση  τους, να πάψουν την κριτική και να σκέφτονται με γνώμονα την αλληλεγγύη και το κοινό καλό.

Ένα χαρούμενο κέντρο

Το 2040 το μέλλον του κυκλοφοριακού ζητήματος στην Ελλάδα θα διαφέρει. Θα υπάρχουν περισσότερα πάρκα και κήποι στο κέντρο των πόλεων ενώ οι δρόμοι θα έχουν περιοριστεί. Η κυκλοφορία θα γίνεται με ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα τα οποία θα διατίθενται προς ενοικίαση ώστε ο κάθε πολίτης να παρκάρει το αυτοκίνητό του σε πάρκινγκ και να μετακινήστε με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο του . Τα χώροι στάθμευσης θα βρίσκονται στην είσοδο του κέντρου των πόλεων και θα διατίθενται δωρεάν. Η μετακίνηση θα γίνεται με ηλεκτροκίνητα ποδήλατα, σκούτερ και αυτοκίνητα και τα έσοδα των χρημάτων από την ενοικίαση των ηλεκτροκινητων οχημάτων θα διατίθενται για την συντήρηση των κήπων και των πάρκων. Τα καταστήματα θα λειτουργούν με ευκολία ενώ οι καταστηματάρχες θα χρησιμοποιούν εναλλακτικές πηγές ενέργειας για τα καταστήματα τους. Οι πολίτες θα δουλεύουν σε αποκεντρωμένες επιχειρήσεις και το κέντρο της πόλης θα αποτελεί την στιγμή ψυχαγωγίας της ημέρας τους με βόλτες στους κήπους, στα πάρκα , με αθλητικές δραστηριότητες , δημόσιες βιβλιοθήκες, δωρεάν chek up υγείας για τους πολίτες αλλά και χώρους με ομιλίες για ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία τόσο σε οικονομικό όσο και σε πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο.  Η ανακοίνωση θα είναι δεδομένη δράση και οι πλαστικές συσκευασίες θα έχουν μειωθεί κατά 80%. Οι πολίτες θα μπορούν να τρέφονται από τους κήπους που θα βρίσκονται στο κέντρο καθώς θα υπάρχουν τραπέζια και δέντρα τα οποία θα παράγουν καρπούς για όλους τους πολίτες. Δεν θα υπάρχουν άστεγοι συμπολίτες μας διότι θα υπάρχουν ξενωνες φιλοξενίας γι'αυτους και θα καλύπτουν τις ανάγκες τους με αντάλλαγμα να εργάζονται μέσα σε αυτούς και να τους συντηρούν με τον καλύτερο τρόπο. Έτσι και αυτοί θα είναι παραγωγικοί και θα ζουν σε καλές συνθήκες. Σε ότι αφορά τον τομέα της τεχνολογίας παντού θα υπάρχουν υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα ώστε ανά πάσα στιγμή ένας πολίτης να μπορεί να επικοινωνήσει με το εξωτερικό και να ενημερωθεί ή να εργαστεί σε ένα περιβάλλον φιλικό προς τη φύση και τον άνθρωπο.

ΕΝΑΣ ΚΟΣΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ

Φαντάζομαι ένα μέλλον χωρίς πολέμους και θρησκείες. Όταν θα πάψουν οι άνθρωποι να πιστεύουν σε θεούς και δαίμονες τότε μόνο θα αδερφοποιηθούν καιθα κατανοήσουν ότι οι διαφορές τους δεν είναι σημαντικές και ουσιαστικές. Μόνο τότε θα υπάρξει πραγματική ειρήνη. Όταν ο θεός σου δεν υπάρχει. Όπως και ο δικός μου. Υπάρχουμε όμως εμείς.

Diversity and Inclusion

An improved future in which diversity would be visible and fully acceptable, when inclusion will find its place in daily life. Wider perspectives, defense of human rights, new ideas in every stage and part of social life / workplace to seem integrated in our living reality. Every chance of social change to be a way of creating citizens of the world based on free speech, mindset, spirit, recreating the meaning of freedom!

A more inclusive society

By 2040 I will be about to retire. The population in general will be much older, so my first concern is the following: to improve services for the elders, in order to improve quality of life but, also very importantly, to reduce the burden on the younger, as our children. I see a lot of disparities within the EU on the treatment for the elders, so the standards should increase especially for the countries such as mine where a lot is still missing. If we add to this the expected decrease in revenues, the situation, if nothing is done, will only worsen. My second concern would be to be able to follow the technological and general progress of the world. As things move too fast, when we get old it is becoming less evident to follow and adapt; I hope I will remain open and active as long as possible, again, in order to be independent but also to enjoy the progress fully.  So in the future, I want to see the adaptation of the society to the ageing population. Another concern as a mother, has to do with the fact that job search is becoming extremely complicated; one has to go through too many steps before being hired. We seem to forget that the world we live in, the progress that we have witnessed the last century, is the result of people that were hired much more easily, probably even had less qualifications at the beginning, but worked hard, invented, and produced miracles.

Κατάργηση των συνόρων επικοινωνίας

Το έτος είναι 2040 και ο τρόπος επικοινωνίας των ανθρώπων έχει γίνει πιο εύκολος από ποτέ. Οι γεωγραφικές αποστάσεις έχουν πλέον καταργηθεί αφού με την αξιοποίηση τεχνολογιών όπως αυτή της επαυξημένης πραγματικότητας επιτρέπεται η ρεαλιστική επικοινωνία σε επίπεδο που αγγίζει την δια ζώσης.

2040 a step forward

In 2040, adequate access to health will be provided to all. One negative I can think of is that there will be more environmental pollution and there may be a shortage of some goods like water, oil etc. I believe that in the future technology will have made huge leaps forward and the internet will prevail and we will do everything through it. New treatments for various diseases will be found. I believe that there will be many more and better opportunities and more rights for people of all backgrounds.

Achieve the goals for environmental sustainability

The consequences of climate change are going to be more than visible in 2040. I really hope that we will manage to achieve the environmental sustainability goals so as to be safe.

Μαθαίνω από το παρελθόν & χτίζω το μέλλον

Πιο ανθρώπινο - να είναι οι άνθρωποι πιο κοντά στη φύση - να παίρνουν χρόνο για να ζουν την κάθε στιγμή - να χρησιμοποιούμε την επιστήμη για να εξελισσόμαστε χωρίς να χάνουμε την επαφή με το διπλανό μας

Ανησυχία

Δυο σενάρια έχω στο μυαλό μου. Το ένα στο οποίο θα συνεχίζουμε έτσι όπως είμαστε και το άλλο να γίνεται ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος. Δεν ξέρω τι ειναι χειρότερο.

Big Incredible Changes

The future I want to live in is definetely a future in which people actually care about social issues, like enviromental problems, unemployment, mental health issues and especially supporting people that are considered ''different''.

You got this

Our pets will live longer. Now, pet oncology is a common and expanding industry. We will treat our pets with higher quality food and more advanced medical services. When it comes to pet health, it can only get better. 

Logic

We are leaving in a society where the education system has focused on developing the capacity for critical thinking and logic. A capacity that was recognized to be very important especially in an era with several information channels in fierce competition.   New generations have been trained in basic principles of critical thinking and this had a snowball effect in policy making

human-hubs in the urban city of 2040 #anthropoinvestment #socialurbanhubs #2040 #futurecity

My covid experience and restriction measures, staying within the limits of my neighborhood, made me find out more about my neighborhood and the people next door and next street. So, waking up in 2040, puts me in a city of the future, where neighborhoods are small social, smart, and green hubs that interconnect with each other and are knitted giving the full picture of the urban city where people talk, are active, take initiatives, share. Green roof tops and sky gardens, solar walls and windows as panels in building surfaces capturing the sun, green spaces to let us breath, green streets with places for fun or rest in the streetscape, buildings of low height so that light and air reach the ground, people strolling in the streets enjoying health and well-being, social transportation and transit, easy access to transit and services, family-essence units to live in and interact with others, recycling and reusing. In general, a city of the future for all (disabled, social minorities, different generations) with access to goods and services and a quality of everyday life.  

Compating a strong enermy

I believe that scenarios such as moving to space are unlikely to happen. Nevertheless I really think that s number of areas are going to change dramatically. One of the areas that I believe that it is realistic to expect is to have fount cure for cancer. I believe that the emergence of medichine has been massive over the years and that it will provide the tools in order to cope with such a problem which  affects humanity for thousants of years now. Of course this will also have side effects such as the increase in human life span and others.

Circular and decorbanized  cities

Circular cities all over the world. In my future scenario it will have been satisfied by politicians and citizens that urban development can be harnessed to minimize natural resource depletion and climate change. Towards this direction, the following activities will take place among others: urban agriculture activities, use of alternative sources of energy, leveraging digital technology across buildings, mobility and energy infrastructure, creation of new green areas, use of more non-motorized transport, especially bicycles, minimizing waste production.

Μεγαλύτερη ένωση, καλύτερο μέλλον για όλους

Φαντάζομαι ένα μέλλον όπου η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πρωτοπόρος στη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιώματων και αξιοπρεπούς ποιότητας ζωής. Θα βελτιωθεί και θα εμβαθυνθεί η συνεργασία ανάμεσα στις χώρες σε πολλές περιοχές όπως η έρευνα, η εκπαίδευση, η άμυνα και ασφάλεια, η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων (όπως η κλιματική αλλαγή) . Γενικά θα εμφανίζεται συχνότερα με μία φωνή στην εξωτερική πολιτική, ωστόσο θα υπάρχει σεβασμός στη διαφορετικότητα.

ASTRALSIA (Άστρων Άλως)

I am already envisioning a prosperous, wealthy, healthy, robust, joyful and resilient society consisted by healthy, intelligent, happy people. People of all ages, sexes, sexual orientation and origins to live together and supporting each other taking advantage of the achievements of European technology and science. Young people who are open-minded and healthy (psychically, mentally, phycological), who embraced transcultural diversity, digitalization, mindfulness and green culture. Youth who have great concerns of the quality of life and care about elderly people, offering voluntary services to their city and/or neighborhood. Young people and citizens who are travel-ling, studying and working freely all over Europe and globe. Youth of Europe are citizens of the world who successfully advertise its inclusiveness, openness and simultaneously respect its roots, history and European values. Extrovert young people who are familiar and educated on European diverse cultures and legacy since primary and secondary level of education. Obligatory knowledge of Latin and ancient Greek is shielding their intelligence (SQ/QQ) in parallel with the knowledge of an Asiatic language.  International philosophical lessons in curricula and in faculties facilitate their outward-looking and their relationships. Their awareness in meditation, mindfulness, risk and security culture as well. Digitalisation, AR/VR, AI, ML, QE, are enhanced their capacities to interact and communi-cate internationally with teammates, alumni and co-workers all over the world.  I am envisioning a harmonized European Research area where all the education and re-search European infrastructures are working together in daily basis, on equal terms, complimentary and with solidarity, successfully for the common good. I already see the pioneer results of efficient vaccines that healing citizens from several cancer types, viruses, multifactorial diseases, biological threats etc.  I see the unified cybersecurity shield all over Europe! Trust and harmonized collaboration among Member States on every topic on every exogenous and endogenous challenge.  I see the spacecrafts and all the new transportation means and vehicles that operate un-der the Green policies without imposing possible pollution on the air, the sea, the earth and the underground subsoil area. I see Hyperloops to connect all the ports, airports, central terminals of European capitals and smart cities. I see a resilient, flexible unified framework for dealing with crises and disasters. I see interconnection among smart cities and smart infrastructures.       I see happy people who enjoy human rights and justice, security and citizens’ protection. I see them to participate actively and pro-actively and to contribute in the daily public dialogue with policy makers and central-regional-local governments. I see hubs and spots in every corner, in public spaces and infrastructures where there are able to submit ideas, suggestions, recommendations. Connected platforms are filtering, sorting and translate these inputs towards appropriate institutional decision-making bodies.  Lessons in civics, that offered in all the level of educations, embedded such a culture, a culture of engage-ment, co-responsibility, accountability, synergy, empathy and collaboration. Environmental and energy awareness and lifelong training on climate change aspects and impacts are raising the awareness that us humans we are part of the ecosystem; in our planet & uni-verse, not the top in the chain of our ecosystem. Animals’ and plants’ welfare is assured. Healthy organic food and seeds are cultivated, selected and distributed. An efficient Eu-rope that implements rational use of every type of its resources. EU remain at the fore-front of protecting data security as well as privacy and data protection of all consumers. Wellbeing, equally rights and other chance are provided and ensured for the elderly people, aging people, people with special needs and capacities. Open outdoor areas are available in order to gym and be socialized. Lifelong training and services provided in order to deal comfortably with modern technologies and high-tech tools in every dimension of their public and private life, movement, travelling and interaction.     International agreements on migration and refuges, put equal, reasonable burden on MS and to all continents. Europe is a continent of inclusiveness while preserving its citizens, values and culture. Any new accession and citizenship ensure that is respecting its legacy, laws, institution, national and total borders, sovereign rights, civilization, principles, policies and wellbeing of its citizens.  European water networks and borders are protected and its biodiversity too. Strong geo-political alliances with other continents ensuring its own growth and security and each one of its Member States too. EU does not accept ambiguous policies that put in risk its stability and unity. There is not multi-speed Europe or two-speed Europe, except solidarity and specialised screening of every case. Drawing lessons from history, nature and epigenetics, EU is getting up to speed, as long as is strengthening its inner structure with confidence, trust and collective wisdom.  European economic, financial, legal coherence, constitutional, defence and social cohesion are jointly liable. Humanitarian Aid is offered internationally where appropriate.   EU institutions and bodies, that unique institutional set-up, are working collaboratively with MS and all the stakeholders in order to setting the agenda, the law-making, policy-making and to ensuring its leading role in science, research & innovation, ensuring its future, sustainability, competitiveness, and security!  It’s true, all together we can build and maintain a better, competitive, smarter, resilient and prosperous EUROPE!  EUROPE, remember to look up at the stars, your own stars and not at your past! You are my/our Astralsia, the continent of Stars (pioneer achievements in earth, sky, sea and space)! 

A friendly world

It’s 2040 and it feels like ages since i was in high school. I remember people constantly facing racism, I remember prejudice dominating the world and I remember people fighting for injustice to disappear. Being black, being gay, being a female, where things out of your control that you could be judged for. I remember black people being killed by the police, I remember gay people being isolated from the world, I remember women in many parts of the world being killed for going to school. The funny thing is that the wold was believed to be friendly then.  It’s 2040 and now I realise that the world was unfriendly and dangerous. Now it’s a different situation. Now the world has taken a step forward causing changes in the legal system, even though people’s mind haven’t been changed.

Europe - A more United Union

European Union becoming a federal state with common values, laws, army and borders.

Imagine...

Less iniquality, more human rights, more civil rights, better education for all people, no social exclusion to anything..., better quality of life for all the people. Imagine...

Τα καλύτερα έρχονται

Να έχει ξεπεραστεί η ενεργειακή κρίση, παγκόσμια οικονομική ευμάρεια, ίσες ευκαιρίες για όλους.